CAMINADES 2x2.

Aquest és el nom d'una iniciativa oberta a tothom qui vulgui conèixer indrets propers a casa nostra a través de caminades matinals. Pensem que, sovint, no en sabem gaire d'allò que podem veure des de la finestra de la cuina de casa. És a dir, som una mica ignorants del nostre jardí i... volem posar-hi remei!.

Ah!, el 2x2 és per la tracció a les dues cames.

Organitzem: Alternativa Lliçà per a tots i la UEC de la Vall del Tenes

diumenge, 6 de març del 2011

CAMINADES 2X2: CRÒNICA DE TINES DE VINYA AL TORRENT DEL FLAQUER





Tampoc va ser un  dia clar i tampoc, per descomptat, el sol va fer-nos la visita d’escalfor.  Sembla que, aquest any, el sol faci el mandra  els tercers diumenges de cada mes.  

Però nosaltres no defallim i a l’horari previst, varem començar la caminada pel torrent del Flaquer. Només calia deixar-nos dur per les indicacions i seguir el camí fins a la casa del Flaquer.

Per cert  aquest és un d’aquells masos amb el que hi pots arribar a tenir una conversa. I és que les seves parets de pedra despullada deixen veure el pas del temps i transparenten els seus afegits en les bonances econòmiques. La masia és una casa que s’adapta a les necessitats que genera l’explotació del conjunt de terres que en depenen. A més collita més necessitat de magatzem i més espai pel bestiar. A més rendiment més benestar i grandesa.

El temps d’excursió fa que la conversa sigui curta i, per descomptat, incompleta. És com l’amic que fa temps que no veus i et trobes de sobta en un lloc inesperat.

-Hem de quedar per veure’ns un altre dia.

De tornada, la conversa, l’observació del paisatge transformat, de vinyes a bosc, i un altre cop de les tines, ara des de més lluny,  fan que, sense adonar-nos,  arribem al final de la descoberta matinal d’un altre racó de món prop de casa nostra.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada