CAMINADES 2x2.

Aquest és el nom d'una iniciativa oberta a tothom qui vulgui conèixer indrets propers a casa nostra a través de caminades matinals. Pensem que, sovint, no en sabem gaire d'allò que podem veure des de la finestra de la cuina de casa. És a dir, som una mica ignorants del nostre jardí i... volem posar-hi remei!.

Ah!, el 2x2 és per la tracció a les dues cames.

Organitzem: Alternativa Lliçà per a tots i la UEC de la Vall del Tenes

dimarts, 5 d’abril del 2011

CAMINADES 2X2: CRÒNICA DEL CASTELL DE MONTSORIU




Abans un castell era una fortalesa.
... i el castell de Montsoriu va suportar dos setges perquè tenia una gran reserva d’aliments i d’aigua i estava dissenyat per a la defensa. L’entrada era un laberint ple de paranys... I la guia continua la seva explicació.


Ara és una escultura amb una història per descobrir.
... i les imaginacions, les nostres, alimentades per les històries de pel·lícula, del bo i el dolent, del noble cavaller i el cobdiciós vassall, de princeses i de malvats... ens han fet créixer jugant a ser personatges vencedors de grans batalles i protagonistes de grans gestes. 


I nosaltres som com som per totes dues, la Història i les Històries.




Val la pena anar al Castell de Montsoriu pujar a la torre i constatar  que l’AP7 ja la feien servir els romans i preguntar per la torre de l’heura i ser el compte o la dama roja que la nit de Sant Joan es fonien galopant amb un cavall negre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada