CAMINADES 2x2.

Aquest és el nom d'una iniciativa oberta a tothom qui vulgui conèixer indrets propers a casa nostra a través de caminades matinals. Pensem que, sovint, no en sabem gaire d'allò que podem veure des de la finestra de la cuina de casa. És a dir, som una mica ignorants del nostre jardí i... volem posar-hi remei!.

Ah!, el 2x2 és per la tracció a les dues cames.

Organitzem: Alternativa Lliçà per a tots i la UEC de la Vall del Tenes

dimecres, 8 de desembre del 2010

SORTIDA CAMINADES 2X2 CAMÍ DE RONDA DE TORREVALENTINA A PLATJA D'ARO

                                   El camí de ronda, un passeig vora el mar   




Allà on els pins esguarden el mar, on sembla que les puntes de les seves copes vulguin atansar les ones, trobem un ecosistema únic i de gran bellesa: l’essència mateixa de la Costa Brava, recorreguda en aquest tram pel camí de ronda entre Sant Antoni de Calonge i Platja d’Aro. L’itinerari que ara proposem el recorre completament. Una col·lecció de cales de dimensions diminutes i mitjanes s’intercalen amb el camí de ronda per interrompre’n els tons verds i bruns amb els grocs apagats i les aigües cristal·lines. Sens dubte, un gran aliat estival dels excursionistes d’aquest camí són aquestes refrescants aigües...

No oblidem que gaudir de la natura no és incompatible amb fruir d’unes agradables vacances, al contrari.

Balconada de roca granodiorítica sobre la nostra Costa Brava, aquest itinerari se’ns mostra com una excel·lent oportunitat per tenir un primer contacte, senzill i fructífer, amb la diversitat d’animals i plantes, dels penya-segats costaners, uns hàbitats tan emocionants i rics com força desconeguts. La possibilitat d’observar a la vegada plantes i animals, tan d’ambients costaners com forestals, és segurament l’atractiu més important d’aquest itinerari.


Aquests passos van ser dibuixats per la gent de fa més de cinc segles, quan el perill venia del mar, guiat pels pirates i els corsaris més temibles. Es feien rondes per entre els penya-segats, els més propers a la ribera, per avisar de la presència dels forasters. En aquesta època es basteixen les torres de guaita o de defensa.

Les nostres botes es començaran a gastar a l’extrem sud de la platja de Sant Antoni, just sota la torre Valentina, un itinerari també recomanat per a fer en caiac. Després de comprovar que portem aigua per al recorregut, només ens cal començar. Allí s’inicia aquest itinerari amb unes esplèndides vistes sobre el mar, la costa i les diferents cales.





Descripció etapa:

TORRE VALENTINA.- Torre de defensa d'una antiga masia que ha donat nom a la zona. En tot aquest tram, fins a Platja d'Aro, el bosc de pins arriba fins la mateixa vora del mar. Successivament es passa per la Punta de Roques Planes, amb diverses edificacions a prop, per la cala de Roques Planes, de la qual se surt per unes escales, cap a la Punta del Malpàs. A continuació la cala de la Roca del Paller, amb parets de granit, la cala del Forn, amb la Punta Piferrer al sud i la roca dita Illa Roja que al davant surt de l'aigua, i la platja de can Cristus, més llarga que les anteriors i de sorra més fina.

PLATJA DE TREUMAL O DE SES TORRETES.- Hi ha un càmping a la dreta. Es travessa longitudinalment per la sorra. Al mig hi ha un promontori rocós amb una barana. S'hi pot pujar o bé passar per la sorra. Al costat sud de la platja surten 2 trams d'escales, el sender segueix pel segon tram.
Més endavant es passa per l'istme de la península formada pel Cap Roig, i després per la seva platja.

PLATJA DE BELLADONA.- Cap el sud hi ha els illots Belladona Petita i Belladona Grossa. Cap a la meitat de la platja es retroben les escales del camí de ronda i del GR 92. Se segueix la costa sobre petites caletes cap a la Punta dels Escuits.
En sortir d'un túnel es troba la cala del Pi (Pitxol o Vilaret) de la qual se surt per un bon tram d'escales. Continuen els túnels, alguns d'ells amb finestres sobre el mar .

PLATJA DE SA COVA.- Bonica caleta amb nom de platja. Al sud el bloc rocós del Xuclador la separa de la següent, que és la Platja Rovira o de Can Artigas, de majors dimensions que les anteriors. La tanca al sud la Punta d'En Ramis. Es tornen a trobar edificacions prop del mar.

PLATJA D'ARO (5 m).- Fi d'aquest tram de camí de ronda. Es deixa a la dreta el carrer Sa Musclera. El GR segueix pel passeig marítim al llarg de tota la Platja Gran de Platja d'Aro, per les amples voreres. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada