CAMINADES 2x2.

Aquest és el nom d'una iniciativa oberta a tothom qui vulgui conèixer indrets propers a casa nostra a través de caminades matinals. Pensem que, sovint, no en sabem gaire d'allò que podem veure des de la finestra de la cuina de casa. És a dir, som una mica ignorants del nostre jardí i... volem posar-hi remei!.

Ah!, el 2x2 és per la tracció a les dues cames.

Organitzem: Alternativa Lliçà per a tots i la UEC de la Vall del Tenes

diumenge, 9 de maig de 2010

CAMINADES 2X2, SORTIDA 16 DE MAIG. SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR.

Aquest cop ens afegim a la commemoració del 75e aniversari de les UEC  d'OLESA, HORTA i MATARÓ. Les tres entitats han organitzat conjuntament aquesta caminada. El lloc és equidistant, aproximadament, de totes tres entitats, 25 km, i al mateix temps constitueix un racó de mon en el que es pot deixar fer a la imaginació i fàcilment aterrar a altres èpoques. 

Sant Sebastià de Montmajor
És un poblet proper a casa nostra de sis habitants en el municipi de Caldes de Montbui. Situat entre les muntanyes de Gallifa i del Farell és un dels exemples,  prou conservat, de sagrera medieval.

Ens consten documents des del 1065. El 1216, el bisbe de Barcelona va fer la donació de Sant Sebastià a l'església de Caldes fins que al 1868  va ser declarada parròquia independent. L'església consta d'una sola nau de volta de canó, amb un gran absis quadrangular. 


El transsepte presenta absidioles semicirculars. Al creuer hi ha el campanar de planta quadrada, de dos pisos. 


En ocasió de l'exposició universal del 1928-29 es va reproduir la capella en l'anomenat Poble Espanyol de Barcelona. 


El conjunt manté la seva fesomia malgrat els quasi mil anys d'història.


El castell de GallifaÉs una petita fortificació que fou el centre històric i jurisdiccional de Gallifa a l'edat mitjana. Les seves primeres notícies documentades són de l'any 999.

El castell està sobre un turó escarpat a 600 m d'alçària. Era una fortificació emmurallada i amb dos portals, l'un a ponent i l'altre a llevant, ambdós amb torre de guaita.

En recents excavacions, però han aparegut unes muralles ibèriques datades al segle VIII abans de Crist. El castell va perdre el seu caràcter de fortalesa al segle XVI per esdevenir el centre de la parròquia de Santa Maria del Castell. 

Per a més informació:
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=867781
http://www.romanicat.net/pag/frames_cat.htm
http://www.caricature.es/santuariecologic/menusantuari.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada